Avui parlem d’un tema que sovint genera confusió. Us ha passat alguna vegada escoltar ‘esquí nòrdic’ i ‘esquí de fons’ i posar-los al mateix calaix? Aquests dos termes, en realitat, parlen del mateix?

A vegades el món de l’esquí pot ser tan enrevessat com intentar descodificar un mapa de pistes d’esquí amb ulleres emboirades: pots tenir una idea general, però els detalls continuen sent un misteri borrós!

Si comparem aquest entorn amb la gastronomia, l’esquí nòrdic seria el bufet lliure de les disciplines d’esquí mentre que l’esquí de fons seria el plat principal més popular sobre la taula. És com si l’esquí nòrdic digués: ‘Hey, tinc de tot: esquí de fons, salt d’esquí, biatló, esquí telemark, combinada… que et ve més de gust?’ I l’esquí de fons s’aixeca amb elegància i diu: ‘Soc el rei d’aquí! Pistes preparades? Estic a punt. Neu fresca i boscos per explorar!’.

En resum, l’esquí nòrdic és un terme més ampli, que inclou diverses disciplines (totes elles amb el taló lliure), sent l’esquí de fons la més popular.

Així doncs, la pròxima vegada que algú equipari els dos termes, podreu mostrar-vos una mica més experts en el tema i aclarir la diferència.

Deixa un comentari