Les raquetes de neu modernes ens ho posen fàcil i s’adapten a tots els tipus de botes i sabates esportives. Sí que ens hem de fixar en portar un calçat amb el qual mantinguem els peus secs i que siguin còmodes per caminar. Les botes d’hivern aïllades i impermeables de sola gruixuda, i si pot ser, amb la part superior externa dels dits de goma o de cuir són el calçat ideal. Però també poden funcionar les sabatilles esportives. Una bona idea és portar un parell extra de mitjons, així si en algun moment ens mullem, podem canviar-nos durant l’excursió. I com sempre diem, evitem que siguin de cotó, els mitjons de llana o sintètics transpiren la suor ens ajudaran a tenir els peus eixuts.

Pel que fa a la roba, igual que si practiquem esquí de fons o esquí de muntanya, per fer raquetes de neu ens vestirem per capes i així podrem ajustar la roba segons el teu nivell d’activitat i el temps. Recordatori: el cotó absorbeix la humitat: si suem o ens mullem tindrem aquella peça xopa i ens pot refredar, en canvi, els teixits sintètics o de llana transpiren millor i ens ajuden a mantenir-nos secs.

  • Primera capa: la roba interior, el que la meva àvia em deia la samarreta per dins! Com més ajustada millor. Per dies de fred viu, millor si les malles són llargues i la samarreta interior també de màniga llarga.
  • Segona capa: els jerseis, plomes, forros polars o camises de llana són segones capes ideals.
  • Tercera capa: per a la capa exterior, triem una jaqueta i pantalons impermeables / paravents i transpirables per mantenir-nos secs. Si tenen obertures laterals per facilitar la transpiració fantàstic, així ens podrem adaptar millor als canvis de temperatura.

Gorro, guants i ulleres de sol: si mantenim el cap i les mans tapats evitem la pèrdua de calor en aquests punts i alhora ens protegim del sol. Si fa fred, uns guants gruixuts d’esquí són apropiats, i pels dies de més calor uns guants de llana o de forro polar són suficients. Hem de tenir en compte que farem l’excursió enmig d’un bosc nevat, i si fa sol amb la neu la radiació solar es multiplica. A la neu, no ens oblidem de les ulleres de sol!

Deixa un comentari