Home » Noticies

Noticies

Oferta laboral per a cobrir dues places pel bar refugi de Guils Fontanera: cuiner/a i cambrer/a.

Data incorporació: 5 de juny de 2020
Durada: Fins a provisió definitiva de la plaça.
ES VALORARÀ:
– Experiència en el sector
– Capacitat d’autogestió i treball en equip
– Titulacions i formació relacionada amb el sector
Els interessats es poden posar en contacte amb l’Ajuntament de Guils de Cerdanya o enviar currículum vitae a ajuntament@guils.cat fins al dia 15 d’abril de 2020.

guils fontanera

 

 

25 ANYS D’ESQUÍ NÒRDIC A GUILS FONTANERA

Aquest és un any molt especial per a l’estació d’esquí de Guils Fontanera; celebra 25 anys. Va ser l’any 1992 que va obrir les seves pistes als esquiadors, amb moltes il·lusions però amb mancances i dificultats. Les activitats que s’han programat i dissenyat dins d’aquesta temporada s’emmarcaran en la celebració d’aquest aniversari que els responsables de l’estació municipal voldrien compartir amb tots vosaltres. En breu, sortirà publicat un llibret amb l’agenda d’aquestes activitats, escrits i un breu repàs de la història del centre.

fontanera01fontanera02

El salt important del complex comença l’any 1998. El govern municipal va invertir uns 110 milions de pessetes en la pavimentació de la part de l’accés que encara estava pendent de fer i en la construcció d’un refugi-centre de serveis. La inversió es va fer en tres anualitats (anys 1998, 1999 i 2000). Amb el pas dels anys, l’estació ha estat escenari d’importants proves i campionats de Catalunya i d’Espanya de raquetes de neu i d’esquí nòrdic, campionats universitaris, competicions de trineus amb gossos i dues etapes de la Pirena. I  la celebració de la Marxa Fontanera, durant molts anys.

fontanera03

A tall d’anècdota, aquelles primers temporades dels anys 90, el forfet a Guils Fontanera valia 450 pessetes i un forfet de temporada adult 4.000 pessetes.

Novetats de la 2017/2018
De les novetats d’aquesta temporada, en relació a l’anterior, a banda de la celebració d’aquests 25 anys, destaca les millores realitzades a la carretera d’accés amb l’esclarida d’arbrat feta a banda i banda per deixar descobert l’asfalt a l’acció del sol (per facilitar que es fongui la neu) i la nova senyalització instal·lada. S’ha comprat nou material tècnic (xarxes, balises per senyalitzar i material de lloguer) i s’ha fet un nou tallafocs a la zona de la Pleta.

fontanera03

Calendari d’activitats de la temporada
Enguany, per la temporada d’aquest any, està previst fer una sortida guiada amb raquetes diürna, al refugi de la Feixa, i sortides amb raquetes nocturna. Altres activitats que hi haurà seran sortides amb Fat Bike, la competició de Bitlles Catalanes i la celebració de la Copa Catalana amb Raquetes.

revista 25 anys – 2

 

 

GUILS FONTANERA AMPLIA EL CIRCUIT DE RAQUETES

L’activitat de raquetes a Guils Fontanera ha experimentat un creixement notable en les últimes temporades. Així, els responsables de l’estació han volgut ampliar els itineraris del complex, dotant el circuit habitual de raquetes de noves possibilitats. Ha estat aquesta la raó que ha portat als directius del complex ha dissenyar un nou recorregut a la zona de la Solana, amb punt de partida des del refugi. El nou itinerari, de més d’1,5 quilòmetres, augmenta les possibilitats per a practicar aquesta modalitat sobre la neu que cada any captiva a més usuaris, especialment a famílies que volen tenir contacte amb la neu i la natura.

GUILS FONTANERA, LA PRIMERA ESTACIÓ D’ESQUÍ NÒRDIC DE CATALUNYA AMB CIRCUIT DE FAT BIKE

L’estació de Guils Fontanera s’ha convertit en la primera estació d’esquí nòrdic de Catalunya que disposarà d’un circuit per a bicicletes de neu, més conegudes amb el nom de Fat Bike. Els responsables de l’estació han marcat i senyalitzat un circuit de 2,5 quilòmetres, amb sortida i arribada a tocar de les oficines de Guils Fontanera. L’estació està negociant amb empreses del sector la possibilitat de tenir servei de lloguer de bicicletes, per aquells que no tenen bicis d’aquestes característiques. És recomanable que us poseu en contacte amb l’estació per saber la disponibilitat de bicicletes de lloguer.

Cal recordar que la temporada passada, l’estació va acollir el Winter Fat Bikes. Hi va participar unes 80 persones que van provar les bicis. Era un recorregut d’uns 4 quilòmetres, bastant tècnic, amb un 80% de l’itinerari cobert amb neu.

fatbike02

TAULA DE SENYALITZACIÓ AL MIRADOR DE FONTANERA

Un dels serveis que s’incorporen a l’estació, que s’inauguren ara, aquest hivern (i que tindrà una utilitat al llarg de tot l’any), és una taula de senyalització al mirador de Fontanera. És una de les novetats de la temporada que arrencarà en breu. La taula és un atractiu més per a visitar l’estació i la zona. De fet, el mirador de Fontanera disposa d’unes vistes privilegiades de la Cerdanya que el fan únic a la comarca.