Home » Informació

Informació

Estació municipal d’esquí nòrdic Guils Fontanera

Guils Fontanera és una zona amb moltes possibilitats per als aficionats a l’esquí nòrdic. Gràcies a la situació geogràfica, en una vessant d’influència atlàntica, compta amb més temps d’innivació. Quan el centre està a ple rendiment, pot oferir a l’esquiador fins a 34 km de pistes.
L’estació gaudeix també d’unes magnífiques vistes panoràmiques a tots els cims i a la vall de la Cerdanya.

Informació

A la caseta d’informació us resoldrem tots els vostres dubtes, us direm quines activitats podeu fer, els recorreguts més adients, l’estat de les pistes d’esquí i dels circuits de raquetes. Aquí, també trobareu els tiquets per el lloguer del material que necessiteu per gaudir d’un dia a la neu, i us vendrem els abonaments per esquiar i per fer raquetes. Si us calen monitors, sigui per començar a provar aquest magnífic esport com per perfeccionar-lo, també en aquest punt us facilitarem tota la informació.

Lloguer

En el servei de lloguer disposem d’uns 400 equips de clàssic i 40 equips de “skating” per que pugeu triar el material més adequat. Els num. de peu van des del 27 (el més petit) al 50 (el més gran), i les llargades d’esquí van del 1,20cm al 2,15cm . De raquetes en tenim unes 100 de diferents models, que s’adaptaran als més menuts i als més grans.

Disposem d’un espai on podreu deixar les vostres botes mentre practiqueu el vostre esport preferit.

Per que la mainada comenci a prendre contacte amb la neu, hi han uns 30 trineus de plàstic.

Circuits

Quan el centre està a ple rendiment ofereix al fondista fins a 34 Km de pistes de diferents nivells: 6 de verdes, 3 de blaves, 7 de vermelles i una de negra, totes intercomunicades, així l’esquiador pot triar el recorregut adequat al seu nivell amb uns traçats que combinen boscos de pi negre, prats i clarianes. L’esquiador, depenent del circuit que triï, gaudirà de magnífiques vistes a la Cerdanya i de la tranquil·litat del bosc.

Escola

L’estació disposa d’una plantilla de monitors que us acompanyaran  en aquesta aventura de l’esquí de fons. Tant si voleu començar a esquiar com si voleu perfeccionar la vostra tècnica sigui de clàssic o d’”skating”.

Els col·legis disposen també una programació per dies o per setmanes (més informació).

Bar Restaurant

El Bar Restaurant de l’estació és un lloc ideal per recuperar forces amb un bon àpat. En el menú podreu triar plats típics de Cerdanya (trinxat, peus de porc amb naps…), escudella, guisats, carn a la brasa… També hi ha un menú infantil pels nens fins a 12 anys.

El Bar Restaurant està obert tot l’any excepte el mes de vacances del personal (normalment al juny).

Tel. informació: 972 19 70 47

Carretera i Aparcament

L’estació disposa d’una màquina llevaneus per mantenir la carretera d’accés en optimes condicions, tot i que es recomana portar sempre les cadenes al cotxe. La carretera es tanca, a l’alçada del poble de Guils, de les 17 h a 9h del matí seguent a la temporada d’hivern(finals de novembre a finals d’abril). L’aparcament té una capacitat d’uns 500 vehicles a la base de l’estació. A l’apartat d’accesos podeu veure més informació de com arribar.(click aqui)

Dades d’interès

 • Any obertura: 1993
 • Cota mínima i màxima: 1905-2080m.
 • Nucli de l’estació: Fontanera
 • Total circuits: 34 km
 • Circuit més llarg: 15 km
 • Circuit skating : 8 km
 • Circuits amb raquetes: 3-5-7 km
 • Parc de neu infantil
 • Escola d’esquí
 • Cafeteria/Rest
 • Zona de trineus per a nens  : 500m(cota 1905m)
 • Servei mèdic : Primers auxilis

Més Informació: